5 Dhjetor 1920, shpallet ligji për zgjedhjen e deputetëve në Këshillin Kombëtar

Këshilli Kombëtar 1920

Më 5 Dhjetor 1920, u shpall ligji i parë për zgjedhjen e deputetëve në Këshillin Kombëtar. Sipas tij zgjedhjet bëheshin me votim indirekt. Për çdo 500 veta, dilte një zgjedhës i dytë dhe për 12 mijë veta, zgjidhej një deputet. Në bazë të këtij ligji në fillim të vitit 1921, u zhvilluan zgjedhjet e para për 75 deputetët e parlamentit shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply