5 Dhjetor 1908, lindi luftëtari antifashist Qemal Muhedari

Kampi i perqendrimit Mathauzeni

Më 5 Dhjetor 1908, u lind luftëtari antifashist Qemal Muhedari, një nga martirët e shumtë që përjetuan skëterrën e kampeve naziste të përqëndrimit. Për luftën dhe veprimtarinë e tij antifashiste, ai u arrestua dhe bashkë me shumë të tjerë u dërgua në kampin e shfarosjes të Mathauzenit në Austri. Ditën e vitit të ri 1945, ai bashkë me Mustë Gunëbardhin dhe Nako Sikon, u pushkatuan dhe u dogjën në krematoriumin e kampit famëkeq.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply