4 Shtator 1992, vdiq Kundëradmirali Abdi Mati

Abdi Mati

Sot përkujtohet përvjetori i  vdekjes të kundëradmiralit Abdi Mati, një ndër organizatorët dhe komandantët e Flotës Detare Ushtarake të Shqipërisë. U diplomua në Akademinë Mbretërore të Marinës, në Livorno të Italisë. Gjatë Luftës Nacionalçlirimtare, u radhit në çetën heroike të Pezës, në grupin e Pezës, në Brigadën e III dhe në Shtabin e Përgjithshëm. Me bagazhin e pasur kulturor dhe profesional, dha një ndihmesë të vyer për organizimin e punës në shtabe, përpilimin e rregulloreve, ngritjen e nivelit të mësimdhënies në Akademinë e Marinës, që u hap në Vlorë. Kundëradmirali Abdi Mati, u nda nga jeta më 4 Shtator 1992.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply