4 Shtator 1770, Mehmet Pashë Bushatlliu, ndëshkon fatalisht kundërshtarët

Masakra e Mehmet Pashë Bushatlliut

Më 4 Shtator 1770, Mehmet Pashë Bushatlliu urdhëroi t’i shkurtohet koka kundërshtarit të tij Hysen beut dhe koka e prerë u dërgua në Lezhë. Në të njëjtën kohë u masakrua edhe nipi i  Hysen beut, kurse në Tiranë u varën dy nga krerët e Toptanëve, që kundërshtonin Bushatlliun e fuqishëm të Shkodrës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply