4 Shkurt 1927, lindi humoristi shkodran Tano Banushi

Tano Banushi u lind në Shkodër, më 4 Shkurt 1927, aktor dhe humorist i madh shkodran “Artist i Popullit”. Ai për 30 vjet e bëri Shqipërinë dhe diasporën të qeshi me humorin e tij. Ai mbetet një nga protagonistët kryesorë të Klubit Artistik “ Vasil Shanto”, të Teatrit “Migjeni”, të Estradës Profesioniste të Shkodrës. Për 30 vjet ai organizoi dhe shfaqi 135 premiera, që i bie më shumë se katër premiera në vit. Ato shfaqeshin dhjetra herë në sallat e mbushura plot me shikues dhe jo vetëm në teatrot e Shkodrës, por edhe të qyteteve të tjera. Edhe sot, galeria e pafundme e personazheve të krijuar prej tij, mbetet pjesë e repertorit të gjallë të shumë radiove dhe televizioneve publike dhe private.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare