4 Prill 1460, Skënderbeu i shkon në ndihmë aleatit të tij Alfons të Napolit

Në vitin 1460, Gjergj Kastrioti Skënderbeu kish arritur të bëjë një armpushim me turqit dhe kjo i dha mundësinë t’i vinte në ndihmë aleatit të vet Alfonsit V. U kthye në Shqipëri në vitin 1462. Duke ditur që Vatikani dhe disa nga princat europianë po përgatisnin një kryqëzatë të re, për të mos u përballur me sulmet turke, pranoi propozimin e Stambollit dhe në fillim të prillit 1463, përfundoi një paqe 10-vjeçare me sulltanin, e cila u prish në nëntor të po atij viti, me sulmet që ndërmori Skënderbeu i shtyrë nga Papa dhe Venediku.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare