4 Mars 1615, përkujtohet piktori gjerman Hans Fon Ahen; përjetësoi figurën e strategut Gjergj Basta

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së piktorit të shquar gjerman Hans Fon Ahen, i cili përjetësoi figurën e strategut të shquar shqiptar Gjergj Basta. Si udhëheqës i ushtrive të bashkuara europiane në luftën kundër osmanëve, Gjergj Basta, u bë i njohur në kontinentin e lashtë dhe tërhoqi vëmendjen e shumë artistëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare