Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

4 Janar 1899, Preng Doçi themeloi shoqërinë “Bashkimi” në Shkodër

“Bashkimi”

Në Janar 1899, me nismën e abatit Preng Doçi, në Shkodër u krijua shoqëria “Bashkimi”, ku dhanë ndihmesën e tyre për gjuhën dhe kulturën shqipe figura të shquara si Gjergj Fishta, Luigj Gurakuqi, Ndoc Nikaj, Anton Xanoni, etj. Shoqëria hartoi alfabetin e vet dhe botoi disa fjalorë dhe libra shkollorë e fetarë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version