Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

4 Dhjetor 1943, Fjalim i Titos: e ardhmja e Kosovës të vendoset në mënyrë plebishitare

Josif Broz Tito

Në një fjalim që mbajti, më 4 Dhjetor 1943, Josif Broz Tito, më pas president i Jugosllavisë, pat deklaruar se “ardhmëria e Kosovës do të vendoset me plebishit dhe se kufijtë, nëse është nevoja, të rregullohen në të mirë të Shqipërisë”. Ndërkohë praktika tregoi të kundërtën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version