4 Dhjetor 1918, “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, protestë tek Konferenca e Parisit kundër masakrave mbi popullsinë shqiptare të Kosovës

Mbrojtja Kombëtare e Kosovës

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, më 4 Dhjetor 1918, i drejtoi një protestë Konferencës së Paqes në Paris, kundër masakrave të ushtrisë dhe qeverisë serbe mbi popullsinë shqiptare të Kosovës. Protesta mbante firmën e kryetarit të Komitetit, Hoxhë Kadrisë dhe sekretarit Prof. Bedri Pejanit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply