4 Dhjetor 1912, Hasan Xhiku ngre flamurin kuq e zi në Gjirokastër

Patriotë të Gjirokastrës

Atdhetari dhe rilindasi Hasan Xhiku, bashkë me patriot të tjerë gjirokastritë, më 4 Dhjetor 1912, ngriti flamurin kombëtar në qytetin e lindjes, duke shprehur kështu vullnetin për bashkimin me Qeverinë e Përkohëshme të Vlorës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply