4 Dhjetor 1879, Muhtar Pasha tërhiqet nga Plava dhe Gucia

Muhtar Pasha

Më 4 Dhjetor 1879, marshall Muhtar Pasha, i dërguar nga Stambolli, për të dorëzuar Plavën e Gucinë, urdhëroi forcat turke të tërhiqeshin. Po vullnetarët shqiptarë e kërcënuan me luftë dhe ai, duke mos pasur besim as në 7 batalionet që komandonte, u detyrua të tërhiqej.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply