4 Dhjetor 1399, Venediku kërkon llogari për kryengritjen e Shkodrës dhe Drishtit

Kalaja e Shkodrës

Senati i Venedikut, u mblodh urgjentisht, më 4 Dhjetor 1399, për të shqyrtuar gjëndjen në krahinën e Shkodrës dhe të Drishtit, që ishin nën sundimin e Republikës së Shën Markut. Ai urdhëroi drejtuesit e tij në këto krahina arbërore, ku kishte shpërthyer një kryengritje masive, të gjejnë shkaqet kryesore dhe sasinë e njerëzve të mjaftueshëm, për shtypjen e saj dhe ruajtjen e sundimit venedikas.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply