31 Mars 1937, u shpall konkursi për tekstin dhe muzikën e himnit të ri të flamurit

Komisioni për kremtimin e 25-vjetorit të ngritjes së flamurit në Vlorë shpalli, më 31 Mars 1937, konkursin për tekstin dhe muzikën e himnit të ri të flamurit. Konkurse të tilla janë shpallur edhe disa herë të tjera, po Himni ka mbetur ai që kemi edhe sot.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare