31 Maj 2000, vdiq në Kanada, regjizori Viktor Stratobërdha

Më 31 Maj të vitit 2000, vdiq në Kanada, regjizori Viktor Stratobërdha. Më 1955, përfundon studimet për regji kinematografike në Moskë. Krahas Sergei Jutkevicit, student shqiptar bashkëpunoi për xhirimin e filmit “Skënderbeu. Pas diplomimit, xhiroi disa filma dokumentarë. Vepra e parë e tij është dokumentari “Pushime të gëzuara” që doli  në ekran në vitin 1955. Filmi i dytë i tij titullohej “Urime shokë studenta”, një përpjekje për ti dhënë vlera artistike filmit dokumentar. Frymën novatore, regjizori u mundua ta futë edhe në një film pa zë të tipit “Cinema Verite”, i cili nuk u lejua të shfaqej dhe autori u persekutua dhe u internua në Berat.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare