31 Korrik 1922, lindi Skulptori i Popullit Kristaq Rama

“Skulptori i Popullit”, pedagogu, deputeti dhe anëtari i Presidiumit të Kuvendit Popullor, Kristaq Rama, lindi më 31 Korrik 1922. U diplomua në Fakultetin e Skulpturës të Akademisë së Arteve “Rjepin” të Leningradit, (sot Shën Petërburg). Më 1973, ka kryer udhëtime studimore në Itali dhe Francë dhe më 1975, në Republikën Popullore të Kinës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply