31 Janar 1925, u shpall Republika Shqiptare dhe Zogu President

Pas shtypjes së Revolucionit të Qershorit, deputetët që kishin mbetur nga Asambleja Kushtetuese, u mblodhën në Tiranë, më 31 Janar 1925, e shpallën Shqipërinë Republikë Parlamentare dhe Ahmet Zogun, President të saj. Me këtë rast në të gjithë vendin u organizuan manifestime të bujshme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare