31 Janar 1862, lindi Zef De Rada, biri i Arbëreshit të madh

Më 31 Janar 1862, lindi Zef De Rada, i biri i poetit të shquar Arbëresh Jeronim De Radës. Përmendet për gramatikën e gjuhës shqipe që botoi në Firence më 1870. Ai tërhoqi vëmendjen e studiuesve dhe albanologëve të huaj si Misokiç, Mejer etj. Gjuhëtari Lui Bëneve u mbështet ndjeshëm mbi veprën e Zef De Radës, për hartimin e studimit të vet “Analizë mbi gjuhën shqipe”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare