31 Gusht 1968, u ndërtua hekurudha Rogozhinë-Fier

Ndërtimi i hekurudhës Rogozhinë-Fier, përfundoi më 31 Gusht 1968. Linja që lidh dy qytetet, është 53 kilometra e gjatë. Ajo më pas, u zgjat deri në Vlorë. Në këtë linjë u ndërtuan 162 vepra arti, si tuneli i Koshovicës, ura hekurudhore dhe automobilistike e Rogozhinës, e Mbrostarit dhe e Mifolit, si dhe disa stacione hekurudhore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply