31 Dhjetor 1958, Shqipëria merr pjesë në Vitin e tretë Gjeofizik Ndërkombëtar

Stacion meterologjik

31 Korrik 1957 deri më 31 Dhjetor 1958, u organizua “Viti i tretë gjeofizik ndërkombëtar”, ku për here të parë mori pjesë edhe vendi ynë. Viti i parë gjeofizik u organizua në vitet 1882-1883 dhe viti i dytë, me 1932-1933, që janë quajtur vite polare ndërkombëtare. Viti i tretë, pati një program shumë më të gjerë. Shkenca shqiptare mori pjesë në këtë veprimtari të rëndësishme për njerëzimin, për të dhëna meteorologjike dhe oqeanografike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply