Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

31 Dhjetor 1943, u mbajt Konferenca e Bujanit

Kulla ku u mbajt Konferenca e Bujanit

Më 31 Dhjetor 1943 deri më 2 Janar 1944, në malësinë e Gjakovës, zhvilloi punimet Konferenca e Bujanit, e cilësuar shpesh si Lidhja e Dytë e Prizrenit. Atje u krijua Këshilli Krahinor Nacionalçlirimtar për Kosovën dhe Rrafshin e Dukagjinit; atdhetarët kosovarë kërkuan shkëputjen e Kosovës dhe Rrafshit të Dukagjinit, nga Jugosllavia.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version