31 Dhjetor 1937, koncert në Oborrin Mbretëror i Tefta Tashkos

Tefta Tashko

Mbrëmjen e 31 Dhjetorit 1937, Tefta Tashko dhe pianistja Lola Aleksi, dhanë një koncert festiv në Oborrin Mbretëror në Tiranë. Ishin të pranishëm Mbreti Zog I, familja mbretërore dhe shumë të ftuar të tjerë. Artistët interpretuan pjesët e huaja, klasike dhe këngë popullore. Theksojmë se ky ishte rasti i parë, që mbrëmja e vitit të ri festohej zyrtarisht në vendin tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply