31 Dhjetor 1901, ndahet nga jeta Zef Serembe, një nga lirikët e letërsisë arbëreshe

Zef Serembe

Ditën e fundit të vitit 1901, u nda nga jeta Zef Serembe, një nga lirikët më të fuqishëm dhe më të ndjeshëm të letërsisë arbëreshe dhe shqiptare. Ai u lind në Stragari të Kozencës. Ishte nxënës i Jeronim De Radës, luftëtar për bashkimin e Italisë dhe për çlirimin e Atdheut të të parëve, Shqipërisë, nga zgjedha pesë shekullore osmane. Krijimtaria e tij letrare e pasuroi letërsinë dhe kulturën arbëreshe dhe atë mbarë shqipëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply