30 Tetor 1933, u lind Agron Alija, mjeshtër i madh i baletit

Agron Alija

Balerini dhe baletmasteri, Agron Alija, u lind më 30 Tetor 1933. Rrugën artistike ai e nisi në Shtëpinë e Pionerit në Tiranë, në vitin 1945, e vazhdoi ne shkollën e Baletit të Tetarit të Madh të Moskës, shkëlqeu në skenat shqiptare dhe të huaja dhe u bë personazh i enciklopedive artistike të vendeve të huaja. Edhe sot, në moshën e tretë, nuk e ka braktisur skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, duke shkëlqyer si baletmasteri ynë më i mirë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply