30 Shtator 1916, doli në Saint Louis të SHBA-së numri i parë i të përjavshmes, “Mbrojtja Shqiptare”

Patriotët shqiptarë në SHBA

Në Saint Louis, të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, më 30 Shtator 1916, doli numri i parë i së përjavëshmes, “Mbrojtja Shqiptare”, në gjuhën shqip dhe pjesërisht anglisht. E botonte dhe e drejtonte atë mërgimtari patriot Theodhor Harito.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply