30 Shtator 1912, përkujtohet Beteja e Malësorëve me Shefqet Turgut Pashën; në fushëbetejë, 800 të vrarë dhe 200 robër turq

Shefqet Turgut Pasha

Nga kujtimet e patriotit Martin Ujk Traboini, mësojmë për betejën e përgjakshme, që u zhvillua më 30 Shtator 1912, në qafën e Unglejt. Pas rrahjes me artileri, tabori i Shefqet Turgut Pashës, sulmoi me tërbim kryengritësit malësorë, por për 10 minuta  u thye dhe u lanë në fushë të betejës 800 të vrarë dhe 200 robër. Turku u tërhoq dhe u mbyll në Tuz.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply