30 Qershor 1899, u botua në gazetën “La Nacione Albanese” memorandumi që iu dërgua Sulltanit nga mërgimtarët tanë në Bukuresht

Komiteti Qëndror Ekzekutiv, i ngritur nga mërgimtarët tanë në Bukuresht, më 30 Qershor 1899, i dërgoi një memorandum Sulltanit dhe qeverive të shteteve të Europës, ku kërkonte një shtet autonom shqiptar. Memorandumi në frëngjisht dhe italisht, u botua në gazetën “La Nacione Albanese”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply