30 Prill 1927 u themelua shoqëria “Cinematro” në Korçë

Në Korçë, më 30 Prill 1927, u themelua shoqëria “Cinematro”, që ndihmoi në ngritjen e kinemave dhe zhvillimin e veprimtarive artistike, në “Parisin e vogël”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare