30 Prill 1914 forcat greke sulmojnë njësitë e xhandarmërisë shqiptare në Kolonjë

Në zonën kufitare të Kolonjës, më 30 Prill 1914, forcat greke sulmuan njësitë e xhandarmërisë shqiptare. Dy ditë u zhvilluan luftime të ashpra. Duke përfituar nga epërsia numerike dhe armatimi, njësitë greke çanë mbrojtjen shqiptare dhe dogjën, plaçkitën dhe masakruan, shumë fshatra të Kolonjës. Banorët e zonës, lanë banesat dhe mallin dhe morën rrugën e Korçës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare