30 Prill 1897 “La nacione Albanese” publikoi memorandumin për çështjen shqiptare

Komiteti shqiptar i Stambollit, më 30 Prill 1897, botoi në gazetën “La nacione Albanese”, memorandumin për çështjen shqiptare. Ai synonte sensibilizimin e opinionit publik ndërkombëtar. Shqiptarët, thuhej në Memorandum, “duan me vendosmëri tërësinë e atdheut të tyre…të asaj Shqipërie, që deri më sot, ka ruajtur kurdoherë një gjysëm pavarësi dhe nuk u është nënshtruar asnjëherë, plotësisht as romakëve as turqëve, as kurrkujt tjetër”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare