30 Nëntor 1967, një tërmet i fuqishëm dëmtoi rëndë Dibrën e Librazhdin

Dibra

Më 30 Nëntor 1967, një tërmet i fuqishëm dëmtoi rëndë, rrethin e Dibrës dhe të Librazhdit. Në shumë lokalitete, 70% e shtëpive u shembën dhe u dëmtuan rëndë. Rretheve të dëmtuara u erdhën në ndihmë afro 20 mijë vullnetarë dhe në kushte shumë të vështira të dimrit dhe terrenit, deri më 7 Janar 1968, u likujduan të gjitha pasojat dhe rrënimet e kësaj fatkeqësie të natyrës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply