30 Mars 1986, premierë në TOB e baletit shqiptar “Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë”

Trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit të Tiranës dha, më 30 Mars 1986 premierën e baletit shqiptar me dy akte dhe katër tablo “Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë”, me muzikë të kompozitorit Feim Ibrahimi, libret të Ismail Kadaresë. Dirigjent i shfaqjes, ishte Rifat Teqja, ndërsa balet mastër Agron Alia. Rolet kryesore u interpretuan nga Albana Sulejmani dhe Ilir Kerni, që sot përfaqësojnë shkollën e baletit shqiptar në skenat më të shquara të Europës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare