30 Mars 1914, lindi mësuesja Liza Papajani, e para Normaliste

Normalistja e parë që mbaroi Shkollën Normale të Elbasanit Liza Papajani, u lind më 30 Mars 1914. Ajo ishte mësuesja e parë që mori maturën në qytetin e lindjes dhe tërë jetën ia kushtoi edukimit dhe arsimimit të brezave të rinj. Për punën e gjatë dhe të palodhur, asaj iu dha titulli i lartë “Mësuese e Merituar”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare