30 Maj 1945, lindi gazetari dhe poeti Kosovar Milaim Beris

Në Gurarbër të Fushë-Kosovës, më 30 Maj 1945, u lind Milaim Beris gazetar e poet kosovar. Mësimet e para i mori në vendlindje: mbaroi shkollën mesme ekonomike dhe u diplomua për gjuhë letërsi në Universitetin e Prishtinës. Për vite tëra ka drejtuar gazetën “Elektrokosova” dhe më pas gazetën “Kosova”. Nga pena e tij kanë dalë shumë vështrime dhe artikuj, për zhvillimet kulturore në vend. Ai është autor edhe i 5 vëllimeve poetike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare