30 Korrik 1926, anëtarët e Konferencës së Ambasadorëve firmosën Aktin final të përcaktimit të kufijve të Shqipërisë

Anëtarët e Konferencës së Ambasadorëve, së bashku me përfaqësuesit e Shqipërisë, Jugosllavisë dhe Greqisë, më 30 Korrik 1926, firmosën Aktin final të përcaktimit të kufijve të Shqipërisë. Dokumenti u regjistrua në Sekretariatin e Lidhjes së Kombeve. Për të arritur në përfundimin e këtij akti, u deshën rreth 14 vjet pazarllëqe. Në këtë kohë, Shqipëria u gjymtua, shumë territore të saj mbeten jashtë kufijve zyrtarë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply