30 Janar 1550, lindi Gjergj Basta, ushtarak austriak me prejardhje shqiptare

Më 30 Janar të vitit 1550, u lind Gjergj Basta, ushtarak austriak me prejardhje shqiptare. Si gjeneral dhe komisar i kavalerisë ka marrë pjesë në shumë beteja, duke filluar nga Franca e deri në Vllahi të Rumanisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare