30 Gusht 1934, u zhvillua Lufta e Recit, beteja më e sukseshme në Shkodër

Lufta e Recit, një ndër betejat më të suksesshme në qarkun e Shkodrës, u zhvillua më 30 Gusht 1943. Në të morën pjesë batalioni partizan “Perlat Rexhepi”, çeta e parë e Recit dhe shumë vullnetarë dhe fshatarë të armatosur. Në ditën e dytë të luftimit, forcat partizane kaluan në sulm dhe i detyruan pushtuesit, të tërhiqeshin në Shkodër, duke lënë në fushën e betejës 114 të vrarë e të plagosur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply