30 Dhjetor 1921, u krijua Kryqi i Kuq Shqiptar

Kryqi i Kuq Shqiptar

Organizata humanitare e Kryqit të Kuq Shqiptar,  u krijua më 30 Dhjetor 1921. Në vitin 1923, u anëtarësua në Ligën Ndërkombëtare të Shoqërive të Kryqit të Kuq. Ndër vite kjo shoqatë vullnetare, ka dhënë ndihmesën e saj të vyer, për ruajtjen e shëndetit, për ngritjen e nivelit të edukatës shëndetsore dhe në rastet e fatkeqësive të natyrës ose nga veprimet luftarake.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply