3 Shtator 301, vendi ynë mik San Marino, kremton festën kombëtare

San Marino

Sot kremtohet festa kombëtare e njërës prej republikave më të hershme të botës, dhe njëheresh të shteteve më të vogla të kontinentit tonë, Republikës së San Marinos, me të cilën Shqipëria ka marrëdhënie diplomatike. San Marino, me 62 km katrorë dhe një popullsi prej 25 mijë banorë, ekziston si shtet që nga viti 301.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply