3 Qershor 1878, përfaqësuesit muslimanë e të krishterë të Prishtinës, i dërguan një protestë ambasadorit francez në Stamboll

Më 3 Qershor 1878, përfaqësuesit muslimanë e të krishterë të Prishtinës, Vuçiternit, Mitrovicës, Pejës, Gjilanit dhe Vranjës, i dërguan një protestë ambasadorit francez në Stamboll, ku shpreheshin kundër vendimeve të padrejta të Traktatit të Shën Stefanit, për copëtimin e tokave shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply