3 Prill 1940, u krijua në Shqipëri Këshilli i Epërm Fashist Korporativ

Këshilli i Epërm Fashist Korporativ, organi më i lartë i të ashtuquajturit: shtet shqiptar, të kohës së pushtimit fashist të vendit u krijua, më 3 Prill 1940 me dekret të Mëkëmbësisë së Përgjithshme. Ai formalisht ushtronte funksione ligjvënëse. Ky lloj “parlamenti” nuk zgjidhej. Ai përbëhej nga anëtarët e Këshillit Qëndror të Partisë Fashiste Shqiptare dhe të Këshillit Qëndror të Ekonomise Korporative.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare