3 Prill 1939, shfaqja patriotike në kinema Gloria solli manifestime të forta antifashiste në Tiranë

Në mbrëmjen e 3 prillit 1939, pas shfaqjes së një drame me përmbajtje patriotike në kinema “Gloria”, nga organizata “Gruaja shqiptare”, dramë që krijoi përshtypje të thellë dhe u kuptua si një paralajmërim që i bëhej popullit për rrezikun e pushtimit fashist, shikuesit demostruan me orë të tëra nëpër rrugët e kryeqytetit. Demostratat dhe manifestimet antifashiste nuk rreshtën edhe në ditët në vazhdim.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare