3 Nëntor 1911, Fan Noli; konferencë për kishë autonome në kolonitë shqiptare në Sofje

Fan Noli

Gjatë udhëtimit të tij, nëpër kolonitë shqiptare në Europë, Fan Noli, arriti më 3 nentor 1911, në Sofje. Ai u prit nga mërgimtarët tanë në Bullgari dhe mbajti para tyre dy konferenca, për nevojën e ngritjes së kishës shqiptare. Në katedralen e Sofjes, Noli dha një meshë dhe me kërkesën e besimtarëve e përsëriti.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply