3 Nëntor 1443, fillon epopeja e lavdishme e Skënderbeut

Skënderbeu

Më 3 Nëntor 1443, filloi epopeja më e shkëlqyer e luftës së Heroit tonë Kombëtar Skënderbeu. Duke përfituar nga gjendja e favorshme e krijuar nga goditjet e Huniadit, kundër forcave osmane në Nish, Gjergj Kastrioti u largua nga fusha e luftës dhe me 300 besnikët e tij u nis drejt Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply