3 Mars 1937, Komunitetit Musliman i hapi rrugë heqjes së ferexhesë

Këshilli i Përhershëm i Komunitetit Musliman, i mbledhur në Tiranë, më 3 Mars 1937, i hapi rrugën jeshile heqjes së perçes dhe ferexhesë, që ishte një hap për emancipimin e gruas shqiptare. Në vendimin e Këshillit, thuhej se “është e lejuar fetarisht hapja e ftyrës dhe duarve të gruas muslimane dhe marrja pjesë e saj në çdo shesh të aktivitetit njerëzor”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare