3 Mars 1934, lindi piloti i Forcave Ajrore Shqiptare, Kolonel Anastas Ngjela

Piloti i talentuar i Klasit të Parë dhe Koloneli i Forcave Ushtarake-Ajrore, të Republikës së Shqipërisë, Anastas Ngjela, u lind më 3 Mars 1934. Në vitin 1951 iu dha e drejta për të ndjekur shkollat dhe akademitë më të njohura ushtarake të BRSS dhe të Republikës Popullore të Kinës.  Në vitin 1955, kthehet në Shqipëri dhe menjëherë bëhet pjesë e Forcave Ushtarake Ajrore të Shqipërisë. Për merita të veçanta në këtë fushë ai mori mjaft dekorata dhe dha ndihmesën e tij në pregatitjen dhe kualifikimin e kuadrove të reja. U nda nga jeta, më 24 Qershor 1999.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare