3 Mars 1914, Princ Vidi pranoi fronin e Shqipërisë dhe u quajt Mbreti Vilhelm i I

Më 3 Mars 1914, Princ Vidi pranoi fronin e Shqipërisë dhe u quajt Mbreti Vilhelm i I. Pas 4 ditësh, ai arriti në Durrës. Mbretit ju bë një pritje madhështore. Për këtë qëllim kishin ardhur përfaqësues nga të gjitha krahinat e vendit, madje edhe nga kolonitë e mërgimtarëve shqiptarë në vendet e tjera. Mbreti, disa ditë me rradhë priti delegacionet e Matit, Dibrës, Shkodrës, Korçës, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare