3 Mars 1911, doli në Manastir numri i parë i gazetës “Drita”

Në qytetin e Manastirit, më 3 Mars 1911, doli numri i parë i gazetës “Drita”, që drejtohej nga publicisti i shquar Muço Qulli e më pas nga Ali Panariti. Në qëndër të programit të gazetës qëndronte çështja kombëtare shqiptare. Në faqet e saj u botuan shumë artikuj dhe shkrime të figurave më të shquara intelektuale të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare