3 Korrik 1927, rivendosen marrëdhëniet diplomatike ndërmejt Shqipërisë dhe Jugosllavisë

Në ndërhyrjen e diplomacisë angleze dhe franceze, më 3 Korrik 1927, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Jugosllavisë, të ndërprera nga Beogradi, ditët e para të qershorit. Edhe në vitet që pasuan, marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve tona, kanë pasur lëkundje të shumta.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply