3 Korrik 1208, Venediku lidh aleancë kundër Dhimitrit të Arbërisë

Më 3 Korrik 1208, ndërmjet mbretit Gjergj të Zetës dhe Pjetër Zianit, dukës së Venedikut, u lidh aleanca kundër Dhimitrit të Arbërisë. Mbreti Gjergj i premtoi dukes, se do të luftojë kundër Arbërisë, në qoftë se Dhimitri nuk i nënshtrohet Venedikut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply